Skip to main content

Kvalitet

LGA Transport & Service AB bistår Stockholmsregionen med kranbilar. Drivs idag av sönerna till Lasse Wallander som startade företaget för 30 år sedan. Företaget med drygt 40 anställda har sitt säte i Länna. Aktuella för att de nyligen genomfört sin ISO-resa och blivit ISO 9001 & ISO 14001-certifierade (kvalitet & miljö).

”Vi ville certifiera oss för att vidimera att våra befintliga rutiner och processer var tillräckligt bra och effektiva för att kunna utvecklas och bli en ännu bättre arbetsgivare, leverantör och samarbetspartner,” berättar Andreas Wallander.

Certway stöttade och drev ISO-jobbet framåt

Certway stöttade oss och drev arbetet framåt, vi fick ett trevligt bemötande av Certways konsult Ann Jansson. Hon såg till att vi höll tidplanen och kom i mål med certifieringen. ISO-certifikatet - krav i vissa upphandlingar

Andreas berättar vidare: Nu kan vi verkligen stå för att vi lever upp till ett hållbart arbetssätt.” ISO-certifikatet är förvisso ett krav i vissa upphandlingar, så det öppnar dörrarna för oss hos fler kunder och uppdragsgivare men lika viktigt är det att vi har ett ramverk att hålla oss till när det gäller miljö & kvalitetsfrågorna.

Dessutom, fortsätter Anders, har det varit intressant att se vilket klimatavtryck vi gör.

”Det har också varit nyttigt och intressant att se våra processer ur ett helikopterperspektiv, vilket tydliggörs på ett tydligt sätt i vår verksamhetsmanual,” avslutar Andreas.